Warme isolatiezijde
Lees meer over Polytex
Lees meer over Miofol
Lees meer over Alkreflex
Lees meer over VASTR
Lees meer over Tyvek
Lees meer over Taftex
Dampdichte folie

AirGuard Reflective

AirGuard® Reflective is een 100% luchtdicht en dampdicht membraan dat is voorzien van een zijde aluminium met een zeer lage emissiviteit die de warmte-isolatie van gebouwen aanzienlijk vergroot.

1,50 x 50 m Artikelnr. 1315014900

 

Beschrijving

AirGuard® Reflective is een 100% luchtdicht en dampdicht membraan dat is voorzien van een zijde aluminium met een zeer lage emissiviteit die de warmte-isolatie van gebouwen aanzienlijk vergroot. Indien deze reflecterende membraan op de juiste wijze wordt aangebracht, biedt de isolatie een geweldige bescherming tegen warmteverlies door straling, convectie en geleiding. AirGuard® Reflective wordt toegepast om te voorkomen dat vochtige lucht van binnenuit kan doordringen in de isolatielagen van de wand- en dakconstructie. Hiermee wordt condensvorming en uiteindelijk schimmel vorming in de isolatie tegengegaan. De folie heeft een uitzonderlijk hoge scheurweerstand en laat zich eenvoudig verwerken. 

Toepassingen

AirGuard® Reflective wordt toegepast aan de warme zijde als dampdichte folie in wand- en dakconstructies. Door de constante dampdichte eigenschap is AirGuard® Reflective geschikt voor gebouwen die tot klimaatklasse 4 behoren, zoals sauna’s, badkamers, fitnessruimte etc. AirGuard® Reflective beschermt de constructie tegen vocht en zorgt voor een optimale luchtdichte isolatie. 

Verwerking

AirGuard® Reflective aan de warme zijde van de wand- en dak-constructie aanbrengen. Bevestig de folie met behulp van nieten op de achterliggende constructie. Het logo dient leesbaar vanaf de binnenzijde te zijn. Ter plaatse van horizontale- en verticale overlappen 100mm aanhouden. Voor een optimale dampdichting adviseren wij nieten, naden en overlappen af te plakken met Tyvek® Metallised tape. Doorvoeren en aansluitingen wind- en waterdicht afsluiten met VAST-R® Butyl tape of Tyvek® FlexWrap tape. 

Voordelen

Reflecteert meer dan 95% van de stralingswarmte 

Verminderd warmteverlies 

Verminderd risico van condensatie in de constructie 

Waterdampdicht 

Lucht- en waterdicht 

Zeer hoge mechanische sterkte 

Specificaties

Gewicht 149 gr /m²

Brandklasse E

Relatieve vochtweerstand Sd 2000 m

Treksterkte initieel lengterichting 400N / 50 mm

Treksterkte initieel dwarsrichting 210N / 50 mm

Rek bij breuk lengterichting 25%

Rek bij breuk dwarsrichting 21%

Nagelscheurweerstand initieel lengte 210N

Nagelscheurweerstand initieel dwars 210N

Temperatuur bestendigheid -40°C / 100°C

Open verwerkingstijd 1 maand

Op zoek naar de juiste folie?