Toekomstige generaties

Bouwen aan de toekomst

Zo dragen wij
duurzaam bij

Duurzaamheid, C02-reductie en energietransitie zijn onderwerpen waar we met de huidige klimaatverandering niet omheen kunnen. Als familiebedrijf neemt Meuwissen Gerritsen haar verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor volgende generaties, niet alleen met onze producten maar ook als producent. Daarmee zijn we klaar voor de toekomst en dragen we bij aan een gezondere duurzame wereld.

Energieprestatie

Al decennialang spelen de producten van Meuwissen Gerritsen een cruciale rol in de energieprestatie van gebouwen. Onze producten vormen een gesloten schil rond de isolatie en constructie van een gebouw of woning. De folies en tapes binnen het assortiment van Meuwissen Gerritsen beschermen de isolatie en voorkomen ongewenst energieverlies. Zo wordt, met de juiste toepassing, de isolatiewaarde van veelal bestaande bouw verhoogd en de C02-uitstoot aanzienlijk verlaagd.

Impact op het klimaat

Wij streven ernaar om de impact van ons product op het klimaat continu te verkleinen. Zo besteden we veel aandacht aan productinnovaties om de functionaliteit te verhogen en zoeken we naar manieren om de C02 footprint van de productie te verlagen. Onze fabriek in Haarlem draait op groene energie welke door onze ruim 600 zonnepanelen wordt geleverd. Productie in Nederland onder strenge milieueisen beperkt de impact van de productie ten opzichte van import uit het buitenland.

Ambitie

Maar dit is niet voldoende. In de komende jaren hebben we onszelf als doel gesteld om de circulariteit van onze producten te vergroten door middel van recycling, ons energieverbruik structureel te reduceren, de distributie efficiëntie te verhogen en verpakkingen verder te minimaliseren.

Gevestigde

Merken

Meuwissen Gerritsen is de naam achter verschillende veelgevraagde A-merken. Naast onze eigen productlijnen Miofol®, Alkreflex®, Polytex®, TAFTEX® en VAST-R® zijn we exclusief distributeur van DuPont voor de producten AirGuard® en Tyvek®. Bekijk de uitgebreide mogelijkheden voor een duurzame constructie en optimaal werkende isolatie.
miofol
alkreflex
alkreflex
alkreflex
alkreflex
alkreflex
hoe verwerk jij onze producten? Deel het met ons.
#MGBOUW