MG Heeft alle Oplossingen voor

Houtskeletbouw

Traditionele bouw maakt steeds vaker plaats voor geprefabriceerde bouw. Elementen of zelfs complete woningen worden vooraf in de fabriek geproduceerd en op de bouwplaats geassembleerd. De engineering en mechanisatie in het proces zorgt voor een efficiënt bouwproces waarbij bouwfouten, tijd en kosten gereduceerd worden. 

De grondlegger van

Reflectiefolies

Meuwissen Gerritsen kent de behoefte van een timmerfabriek. Of het nu gaat om een kapconstructie, dakkapel of gevelelement, het productieproces en de doorlooptijd zijn leidend. In het voortraject zijn wij veelal betrokken bij de keuze voor de juiste folie welke afhankelijk is van de afwerking en bestemming van het gebouw. Onze ervaring in dit vakgebied stelt ons in staat uitdagingen met betrekking tot constructie, bouwfysica of simpelweg een voorkeursbreedte van een folie in te vullen.

Meuwissen Gerritsen is de grondlegger van reflectiefolies welke in gevelelementen worden toegepast. Door slim gebruik te maken van de aanwezige ventilatiespouw zorgt een reflectie folie voor een hogere isolatiewaarde van de totale constructie. Hiermee kan ofwel slanker gebouwd worden ofwel een verbeterde energieprestatie worden gerealiseerd. Miofol® 170AG is nog altijd de enige KOMO gecertificeerde ademende reflectie folie op basis van puur aluminium. Recent hebben wij hier de doorontwikkeling Polytex® 145 AG aan toegevoegd. Deze folie, wederom op basis van een puur aluminium oppervlak, heeft een extreem hoge reflectie en is tevens volkomen waterdicht.

Het belang van folies in een houtskelet constructie wordt steeds groter. De verwachte levensduur en energieprestatie ontwikkelt zich en daarom is het van belang dat ook folies op lange termijn blijvend functioneel zijn. Zo blijven gegarandeerde isolatiewaardes behouden. Gebrek aan ventilatie, permanente UV-belasting of hoge temperaturen zijn factoren waardoor bij nieuwbouw niet altijd de standaard folies gebruikt kunnen worden. Meuwissen Gerritsen heeft een uitgebreid assortiment om specifieke constructies of afwerkingen naar tevredenheid van opdrachtgever in te kunnen vullen.

Afwijkende breedtes, specifieke eigenschappen voor technisch uitdagende constructies, private label folies of standaard PE folies; wij gaan graag het gesprek aan om te zien hoe wij jouw behoefte en proces verder kunnen optimaliseren.

Toepasbare producten

Gevestigde

Merken

Meuwissen Gerritsen is de naam achter verschillende veelgevraagde A-merken. Naast onze eigen productlijnen Miofol®, Alkreflex®, Polytex®, TAFTEX® en VAST-R® zijn we exclusief distributeur van DuPont voor de producten AirGuard® en Tyvek®. Bekijk de uitgebreide mogelijkheden voor een duurzame constructie en optimaal werkende isolatie.

miofol
alkreflex
alkreflex
alkreflex
alkreflex
alkreflex
Houtskeletbouw

Wij leveren

Wat jij nodig hebt

Meuwissen Gerritsen streeft naar een compleet leveringsconcept van basisproducten, specials en accessoires om onze wederverkopers en de vakmensen die met onze producten werken maximaal te ondersteunen. De vraag en behoefte op de bouw is continue onderhevig aan verandering. Ontbreekt er iets in ons leveringsprogramma neem dan contact met ons op.