HOW IT’S DONE

Tyvek® Flexwrap Tape

Luchtdicht sluiten van folie

Alleen de juiste keuze en toepassing van onze folies geeft nog geen garantie op een goede werking van het product. Ondanks dat de folie over het gehele oppervlak werkt en bescherming geeft tegen luchtlekkage en vocht, is het essentieel om kieren, overlappen en aansluitingen luchtdicht te sluiten met hiervoor speciaal ontwikkelde tapes.

Wanneer in de folie een opening is gemaakt waar een doorvoer doorheen komt dan is de folie niet meer volledig lucht- en waterdicht. Deze plek vormt dan een bron van energieverlies en potentiele vochtproblemen. Met het gebruik van de juiste tape ben je er zeker van dat energieverlies en condensatie voorkomen wordt.

Bijzonder gemakkelijkHow it’s done; Tyvek FlexWrap tape
Een bijzondere tape in ons assortiment is de Tyvek® FlexWrap tape. Wanneer doorvoeren zoals een afvoerbuis, ventilatiekanaal of een aansluiting op een balk gemaakt moeten worden dan is de Tyvek® FlexWrap tape een absolute aanwinst. De mate van afsluiting maar bovenal de tijd en het gemak waarmee de tape aangebracht kan worden maakt deze tape onmisbaar voor iedere bouwplaats en bus. De tape kan zowel binnen gebruikt worden in combinatie met een dampremmende of dampdichte folie maar sluit tegelijk ook af tegen weersinvloeden van buiten in combinatie met een damp-open folie.

Voor elk type ondergrond
Het product bestaat uit rekbare Tyvek® voorzien van een butyl kleeflaag. Daarmee hecht de tape op nagenoeg alle veelvoorkomende ondergronden en zorgt de rek in de Tyvek® ervoor dat het materiaal tot wel 2,5 keer uitgerekt kan worden. Om de verwerking te vereenvoudigen is de butyl laag voorzien van een gesplitste releaselaag. Zodoende kan eerst de ene helft verwijderd worden en na bevestiging pas de tweede laag.

Snelle verwerking
Rol de Tyvek® FlexWrap tape af rond de doorvoer en knip op de juiste lengte. Houd hierbij een cm ruimer aan zodat het materiaal niet te kort rond de doorvoer aangebracht wordt. Vouw de FlexWrap tape dubbel langs de gesplitste releaseliner met de witte Tyvek® laag naar de binnenkant gevouwen. Verwijder één kant van de releaseliner. Breng de FlexWrap tape nog altijd dubbelgevouwen aan door de klevende butyl aan te brengen op de doorvoer. Druk dit stevig aan en zorg ervoor dat er geen luchtbellen ontstaan. Verwijder nu de twee helft van de releaseliner en vouw de Tyvek® FlexWrap tape geleidelijk rond en druk aan tegen de folie. Door de rek in het materiaal plooit de Tyvek® FlexWrap tape zichzelf rond de doorvoer.

 

Ongeacht de vorm of grootte van de doorvoer, wanneer een folie rond een aansluiting luchtdicht afgesloten moet worden dan is de Tyvek® FlexWrap tape de beste keuze. Benieuwd naar de werking? Mail ons via info@mg-bouw.com en ontvang een gratis sample.

Specialist in bouwfolies
Meuwissen Gerritsen is specialist in de ontwikkeling en productie van technische bouwfolies. Al decennialang levert het bedrijf via bouwmaterialenhandelaren in de Benelux een breed assortiment voor woningbouw, renovatie en utiliteitsbouw. Naast de eigen productlijnen Miofol®, Alkreflex®, Polytex®, VAST-R® en TAFTEX®, is het bedrijf exclusief distributeur van DuPont voor de producten AirGuard® en Tyvek®.

Veel succes met de verwerking!

Bekijk alle projectadviezen
Toepasbare producten
[dgpc_product_carousel type=”product_category” include_categories=”133″ posts_number=”-1″ arrow_nav=”on” equal_height=”on” _builder_version=”4.6.1″ locked=”off” global_colors_info=”{}”][/dgpc_product_carousel]
How it’s done; Tyvek FlexWrap tape

Wij leveren

Wat jij nodig hebt

Meuwissen Gerritsen streeft naar een compleet leveringsconcept van basisproducten, specials en accessoires om onze wederverkopers en de vakmensen die met onze producten werken maximaal te ondersteunen. De vraag en behoefte op de bouw is continue onderhevig aan verandering. Ontbreekt er iets in ons leveringsprogramma neem dan contact met ons op.