MG Heeft alle Oplossingen voor

Luchtdicht bouwen

Het isoleren van een gebouw is de meest effectieve manier om energieverbruik te reduceren. Het bouwbesluit voor nieuwbouw wordt steeds verder aangescherpt waardoor enkel het aanbrengen van isolatiematerialen niet voldoende is. De isolatie moet functioneel en blijvend functioneel aangebracht worden. Hierbij is het essentieel dat het isolatiemateriaal aan weerszijde van een vochtregulerende en luchtdichte folie wordt voorzien. 

Zo maak je de isolatie

Duurzaam en efficiënt

Meuwissen Gerritsen heeft in haar assortiment een breed scala aan folies die aan de warme zijde van de isolatie aangebracht dienen te worden. De dampremmende of damdichte folies zorgen dat er geen warme lucht uit het gebouw door de isolatie kan ontsnappen. Daarnaast zorgen de folies ervoor dat er voldoende weerstand tegen dampspanning is. Door dampspanning ontstaat er een verschil in dampdruk die van nature in balans wil komen tussen binnen en buiten. Zonder bouwfolies zou de damp vrij door de isolatie kunnen trekken en condenseren op het dauwpunt waardoor de constructie kan rotten of schimmels zich kunnen vestigen.

Wanneer een constructie niet luchtdicht is afgesloten kan opgewarmde lucht door kieren in de constructie of bij aansluitingen ontsnappen. Dit is ongewenst omdat het opwarmen van de lucht energie kost en verlies daarvan i feitelijk energieverlies is. Een bijkomend nadelig effect is het risico op condensatie wanneer deze luchtstroom op zijn weg naar buiten afkoelt en condenseert.

Wellicht belangrijker dan het aanbrengen van het isolatiemateriaal zelf is daarom het deugdelijk installeren en volledig luchtdicht afwerken van de constructie. Hiervoor dienen Miofol® of TAFTEX® dampremmende en dampdichte folies aan de warme zijde van de isolatie aangebracht te worden en overlappen, nietjes of scheuren met VAST-R® of TAFTEX tape te worden gesloten.

Bij installatie van een dampremmer raden wij aan om de folie aan te brengen met onze VAST-R® dubbelzijdig tape of VAST-R® Sealpro. Zo zorg je voor een directe binding van de folie op de ondergrond zonder dat deze wordt beschadigd door nieten of andere ophangpunten. Ook het luchtdicht afsluiten van onderbrekingen in de folie zoals bij doorvoeren van rookgas of afzuigkanalen is cruciaal omdat met name op die punten er een risico van energieverlies en condensatie optreedt. Tyvek® Flexwrap is een flexibele extreem hechtende afsluitband die zich eenvoudig en snel plooit rond afwijkende vormen.

Wanneer folies worden aangebracht middels een knellat om een technische spouw aan te brengen voor elektra en tegelijkertijd de folie beschermt doordat deze dieper in de constructie ligt raden wij aan om VAST-R® Butyl tape onder de tengel aan te brengen. Zo voorkom je dat de schroeven of nagels waarmee de tengels worden bevestigd een opening in de onderliggende folie maken. VAST-R® Butyl tape sluit rond het schroefgat de folie volledig af waardoor een lucht en dampdichte aansluiting gewaarborgd blijft.

Op zoek naar de beste manier om jouw project luchtdicht te isoleren? Neem contact met ons op voor een passend advies.

Toepasbare producten

Gevestigde

Merken

Meuwissen Gerritsen is de naam achter verschillende veelgevraagde A-merken. Naast onze eigen productlijnen Miofol®, Alkreflex®, Polytex®, TAFTEX® en VAST-R® zijn we exclusief distributeur van DuPont voor de producten AirGuard® en Tyvek®. Bekijk de uitgebreide mogelijkheden voor een duurzame constructie en optimaal werkende isolatie.

miofol
alkreflex
alkreflex
alkreflex
alkreflex
alkreflex
Luchtdicht isoleren

Wij leveren

Wat jij nodig hebt

Meuwissen Gerritsen streeft naar een compleet leveringsconcept van basisproducten, specials en accessoires om onze wederverkopers en de vakmensen die met onze producten werken maximaal te ondersteunen. De vraag en behoefte op de bouw is continue onderhevig aan verandering. Ontbreekt er iets in ons leveringsprogramma neem dan contact met ons op.