Waarom technische bouwfolies

In de markt merken we dat het vaak nog niet voor iedereen duidelijk is waarom technische bouwfolies zo belangrijk zijn. In deze blog leggen we je precies uit waarom bouw- of isolatiefolies onmisbaar zijn voor elke constructie.

De gevolgen van damp

Een gemiddeld gezin produceert ongeveer 15 liter damp per dag! Het is belangrijk om te beseffen waar al deze damp vervolgens naartoe gaat. Tegenwoordig worden woningen en constructies zó goed geïsoleerd dat damp niet zo gemakkelijk meer weg kan met als gevolg dat de damp via de isolatie en constructie zijn weg naar buiten zoekt. Wanneer damp afkoelt tijdens zijn reis naar buiten ontstaat er condensatie wat kan leiden tot schimmels, ongedierte in het isolatiemateriaal en een rottende constructie. Dit is niet alleen slecht voor de gezondheid maar beperkt ook de levensduur en effectiviteit van de constructie. Met de slimme vochtregulerende isolatiefolies kun je dit gemakkelijk voorkomen en bescherm je de constructie.

De juiste beschermlaag voor elke constructie

Door het gebruik van de juiste folie op de juiste plaats zorg je ervoor dat nieuwe en gerenoveerde gebouwen niet alleen een gezonder woon- en werkklimaat hebben, het zorgt er ook voor dat de waarde van de constructie wordt behouden. De bouwtechnische folies aan de warme kant (binnenzijde van de constructie) beschikken over dampremmende en luchtdichte eigenschappen. Hierbij zijn ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zoals badkamers en sauna’s een uitzondering. Bij deze ruimtes zijn lucht- en dampdichte folies de juiste keuze.

Aan de koude zijde (buitenzijde constructie) worden waterkerende & dampopen folies toegepast die ervoor zorgen dat natte weersomstandigheden worden afgestoten maar tegelijk eventuele damp in de constructie wel afvoert naar buiten. Oftewel, de folies vormen zo een vochtregulerende beschermlaag voor de constructie en isolatie waardoor vochtproblemen en schimmels voorkomen worden.

Duurzaam bouwen

Naast alle eerdergenoemde voordelen is het vooral belangrijk om te beseffen dat door het toepassen van de juiste folies de isolatiewaarde van een woning of gebouw substantieel verhoogd wordt. De duurzaamheid van een gebouw en het voorkomen van energieverlies is iets wat juist in deze tijd met de stijgende energieprijzen meer en meer van belang is. De folies van Meuwissen Gerritsen bieden hierbij een gemakkelijke oplossing!

Ben jij op zoek naar de juiste manier om je dakisolatie of gevelisolatie te beschermen en twijfel je over welke folie het meest geschikt is voor jouw toepassing? Bekijk de foliewijzer of neem contact met ons op en wij voorzien je graag van het juiste advies!

Wij leveren

Wat jij nodig hebt

Meuwissen Gerritsen streeft naar een compleet leveringsconcept van basisproducten, specials en accessoires om onze wederverkopers en de vakmensen die met onze producten werken maximaal te ondersteunen. De vraag en behoefte op de bouw is continue onderhevig aan verandering. Ontbreekt er iets in ons leveringsprogramma neem dan contact met ons op.