MG biedt alle oplossingen voor

Gevelisolatie

Gevels vormen de verticale schil van een gebouw. Ze zijn esthetisch het aangezicht en functioneel in het dragen en isoleren in de woning- of utiliteitsbouw. Gevel afwerking is er in vele varianten; van gemetselde bakstenen gevels, open gevels of rabat delen tot stalen panelen. De veelzijdigheid aan materialen vraagt om een verscheidenheid aan bouwfysische oplossingen achter de gevel ten behoeve van een gedegen gevelisolatie.

Verscheidenheid aan

Bouwfysische oplossingen

Een functionele isolatie is voorzien van een dampopen waterkerende folie achter de gevelbekleding en een dampremmende of dampdichte folie aan de warme zijde van de isolatie. Afhankelijk van het toegepaste isolatiemateriaal kan een keuze gemaakt worden voor het juiste type folie. Een gevelbekleding dient geventileerd aangebracht te worden waardoor er een luchtspouw tussen de folie en de gevelbekleding ontstaat. Door het toepassen van een reflectiefolie zoals Miofol® 170AG of Polytex® 145AG kan zonder een dik isolatiepakket een hogere isolatiewaarde behaald worden.

In het geval van een open gevel is het wenselijk dat de folie zwart is zodat deze niet opvalt achter de geveldelen. Deze folie wordt daarmee blootgesteld aan zowel fysieke belasting als UV-straling door zonlicht.

Voor deze toepassing zijn vanuit Meuwissen Gerritsen speciaal UV-bestendige facade folies ontwikkeld. Bij toepassing is het belangrijk te weten hoe groot de onderlinge afstand van de delen is en hoe groot het open geveloppervlak is.

Wanneer een gevelconstructie een verhoogde kans op brandgevaar heeft worden folies met een beperkt brandgedrag voorgeschreven. In dit geval zijn bijvoorbeeld de Polytex® Fassade FR of de Tyvek® Firecurb het meest geschikt. Heb je specifieke vragen aangaande de opbouw van een gevel of het gebruik van folies? Neem contact met ons op dan denken wij graag met je mee.

GEVELISOLATIE FOLIE BIJ MEUWISSEN GERRITSEN

Ben je op zoek naar gevelisolatie folie van de allerhoogste kwaliteit? Bij Meuwissen Gerritsen ben je voor kwalitatieve gevelfolie en gevelisolatie aan het juiste adres. Sinds 1954 leveren wij namelijk bouwtechnische folies, waaronder gevelisolatie folie, van uitsluitend A-merken. Wij moderniseren continu ons machinepark waardoor onze producten volgens de laatste standaard geproduceerd worden. Daarnaast bieden wij op onze website blogs en instructievideo’s aan waarin wordt toegelicht hoe je de gevel isolatie folies op de beste manier kunt toepassen. Lees snel verder om meer te leren over gevelisolatie folies, check onze foliewijzer of neem gerust contact op voor advies. We helpen je graag.

WAT IS EEN DAMPREMMENDE FOLIE?

Voor een effectieve werking van de Isolatie wordt naast het isolerende materiaal gebruik gemaakt van een dampremmende folie aan de warme zijde van de isolatie in combincatie met een dampopen folie aan de koude zijde. Maar wat is precies een dampremmende folie? Een dampremmende folie zorgt ervoor dat vocht van binnen in het huis niet in de isolatie komt. Op deze manier ga je schimmel en houtrot tegen. Het zorgt er eveneens voor dat het isolatiemateriaal niet vochtig kan worden en zijn werk blijft doen. Bekijk onze speciale pagina wanneer je alles wilt weten over dampremmende folie en de verschillende toepassingen.

WAT IS EEN DAMPOPEN FOLIE?

Wat is een dampopen folie precies? Een dampopen folie zorgt ervoor dat ontstane damp in de constructie de kans heeft om door de folie afgevoerd te worden. Met damp bedoelen we water of vocht in gasvorm. Damp is in tegenstelling tot een druppel water met het blote oog niet zichtbaar. Ook zorgt een dampopen folie ervoor dat regen, sneeuw of andere weersinvloeden niet in de constructie terect komen. Een dampopen folie is dan ook waterkerend. De dampopen folie komt achter de gevelbekleding of onder dakpannen. Het is hierbij belangrijk dat je goed kijkt naar het type constructie om te bepalen welke folie je nodig hebt. Gaat het bijvoorbeeld om een dak of gevel en dient de folie aangebracht te worden op een harde ondergrond of juist op zachte isolatie? Om meer over een dampopen folie en de toepassingen te leren kun je onze instructievideo’s bekijken. Uiteraard kun je ook altijd gerust contact met ons opnemen. We adviseren je graag.

NEDERLANDS GRONDLEGGER VAN TECHNISCHE BOUWFOLIES

Als je op zoek bent naar technische bouwfolies dan is Meeuwissen Gerritsen de naam die je moet kennen. Dit komt door onze decennialange ervaring en doordat wij zelf produceren in onze fabriek in Haarlem. Dit machinepark moderniseren we continu door alle trends en ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Daarnaast staan we in direct contact met bijvoorbeeld aannemers, architecten, bouwbedrijven en bouwmaterialenhandels. Deze informatie gebruiken we om de kwaliteit van onze technische bouwfolies continu te optimaliseren. Door onze ervaring beschikken wij over alle denkbare technische bouwfolies voor elke toepassing. Voor de beste gevelisolatie aan binnen- en buitenkant ben je bij ons aan het juiste adres.

DE JUISTE KENNIS

Onze website is door de jaren heen steeds meer een kennisbank geworden om jou te ondersteunen bij bijvoorbeeld het plaatsen van gevelisolatie folie. Dit doen wij aan de hand van artikelen en instructievideo’s.

Kom je er nog steeds niet uit? Met al je vragen over bijvoorbeeld gevelisolatie folie kun je altijd contact met ons opnemen. Als producent weten wij namelijk alles over gevelfolie en gevelisolatie materiaal en adviseren je hierin graag.

CHECK ONZE FOLIEWIJZER

Check onze foliewijzer wanneer je precies wilt weten welke gevel folie je nodig hebt. Aan de hand van een aantal vragen weet je binnen een minuut welke folie het meest geschikt is. Dit kan op het gebied van gevel isolatie maar ook voor alle andere toepassingen zijn. Wij zijn door de jaren alle situaties wel eens tegengekomen omtrent gevel folie en al deze kennis is verwerkt in de foliewijzer. Een gevel isoleren kan op verschillende manieren en alleen met de juiste folie voor de juiste toepassing behaal je het beoogde resultaat. Neem met al je vragen over gevelisolatie of dakisolatie gerust contact met ons op.

NEEM GERUST CONTACT OP VOOR ADVIES

Wij leveren niet alleen technische bouwfolies van de allerhoogste kwaliteit, maar geven ook graag advies over wat de beste oplossingen zijn in complexe gevallen. Ook adviseren we per situatie hoe je de folies op de beste manier in kunt verwerken. Vandaar dat we graag persoonlijk met je in contact komen voor al jouw vragen rondom gevelisolatie folie. Aan de hand van een inventarisatie kunnen we bepalen welke gevelfolie het beste is voor jouw constructie. Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag omtrent alles wat komt kijken bij isoleren.

Gevestigde

Merken

Meuwissen Gerritsen is de naam achter verschillende veelgevraagde A-merken. Naast onze eigen productlijnen Miofol®, Alkreflex®, Polytex®, TAFTEX® en VAST-R® zijn we exclusief distributeur van DuPont voor de producten AirGuard® en Tyvek®. Bekijk de uitgebreide mogelijkheden voor een duurzame constructie en optimaal werkende isolatie.

miofol
alkreflex
alkreflex
alkreflex
alkreflex
alkreflex
Gevel

Wij leveren

Wat jij nodig hebt

Meuwissen Gerritsen streeft naar een compleet leveringsconcept van basisproducten, specials en accessoires om onze wederverkopers en de vakmensen die met onze producten werken maximaal te ondersteunen. De vraag en behoefte op de bouw is continue onderhevig aan verandering. Ontbreekt er iets in ons leveringsprogramma neem dan contact met ons op.