Selecteer een pagina

MG Heeft alle Oplossingen voor

gevel

Gevels vormen de verticale schil van een gebouw. Ze zijn esthetisch het aangezicht en functioneel in het dragen en isoleren in de woning- of utiliteitsbouw. Gevel afwerking is er in vele varianten; van gemetselde bakstenen gevels, open gevels of rabat delen tot stalen panelen. De veelzijdigheid aan materialen vraagt om een verscheidenheid aan bouwfysische oplossingen achter de gevel.
Verscheidenheid aan

Bouwfysische oplossingen

Een functionele isolatie is voorzien van een dampopen waterkerende folie achter de gevelbekleding en een dampremmende of dampdichte folie aan de warme zijde van de isolatie. Afhankelijk van het toegepaste isolatiemateriaal kan een keuze gemaakt worden voor het juiste type folie. Een gevelbekleding dient geventileerd aangebracht te worden waardoor er een luchtspouw tussen de folie en de gevelbekleding ontstaat. Door het toepassen van een reflectiefolie zoals Miofol® 170AG of Polytex® 145AG kan zonder een dik isolatiepakket een hogere isolatiewaarde behaald worden.

In het geval van een open gevel is het wenselijk dat de folie zwart is zodat deze niet opvalt achter de geveldelen. Deze folie wordt daarmee blootgesteld aan zowel fysieke belasting als UV-straling door zonlicht.

Voor deze toepassing zijn vanuit Meuwissen Gerritsen speciaal UV-bestendige facade folies ontwikkeld. Bij toepassing is het belangrijk te weten hoe groot de onderlinge afstand van de delen is en hoe groot het open geveloppervlak is.

Wanneer een gevelconstructie een verhoogde kans op brandgevaar heeft worden folies met een beperkt brandgedrag voorgeschreven. In dit geval zijn bijvoorbeeld de Polytex® Fassade FR of de Tyvek® Firecurb het meest geschikt. Heb je specifieke vragen aangaande de opbouw van een gevel of het gebruik van folies? Neem contact met ons op dan denken wij graag met je mee.

Toepasbare producten

Gevestigde

Merken

Meuwissen Gerritsen is de naam achter verschillende veelgevraagde A-merken. Naast onze eigen productlijnen Miofol®, Alkreflex®, Polytex®, TAFTEX® en VAST-R® zijn we exclusief distributeur van DuPont voor de producten AirGuard® en Tyvek®. Bekijk de uitgebreide mogelijkheden voor een duurzame constructie en optimaal werkende isolatie.
miofol
alkreflex
alkreflex
alkreflex
alkreflex
alkreflex
Gevel

Wij leveren

Wat jij nodig hebt

Meuwissen Gerritsen streeft naar een compleet leveringsconcept van basisproducten, specials en accessoires om onze wederverkopers en de vakmensen die met onze producten werken maximaal te ondersteunen. De vraag en behoefte op de bouw is continue onderhevig aan verandering. Ontbreekt er iets in ons leveringsprogramma neem dan contact met ons op.