Selecteer een pagina

MG Heeft alle Oplossingen voor

Dakisolatie

Nederland kent traditioneel gezien veel hellende daken. Een dak is één van de meest cruciale delen van een gebouw. Primair zorgt het voor bescherming tegen weersinvloeden maar het is ook het deel waar het grootste verlies van energie plaatsvindt. Een hellend dak kennen we in veel verschillende vormen. De helling van het dak, de keuze van de dakbedekking of het gebruik van zonnepanelen zijn allemaal factoren die meespelen bij de keuze voor de juiste materialen.
Voor een duurzame en gezonde

Dakconstructie

Tijdens de open bouwfase beschermen de bouwfolies van Meuwissen Gerritsen het gebouw tegen lekkage. Wanneer de dakbedekking is aangebracht zal de folie fungeren als isolerende laag die het indringen van koude wind in het isolatiepakket tegen gaat. De folies die geschikt zijn voor toepassing op hellende daken zijn regendicht en dampopen. Zo kan vocht in de constructie naar buiten ademen en blijft zowel de constructie als de isolatie droog. De folie voorkomt dat er water naar binnen lekt wanneer damp tegen de onderzijde van de dakbedekking condenseert of wanneer regen en sneeuw door wind onder de pannen geblazen wordt.

Onze bouwfolies vormen daarmee een cruciaal onderdeel voor een duurzame en gezonde constructie. Bij de keuze voor de juiste folie zijn een aantal factoren van belang. In het geval van vlakke donkere pannen of zinken daken kan de temperatuur behoorlijk oplopen. Hierbij is het van belang dat er een folie wordt toegepast die bestand is tegen deze hoge temperaturen.

Ook wanneer gekozen wordt voor zonnepanelen is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de onderliggende folie niet vroegtijdig degradeert onder de panelen.

In het geval van monumentale panden wordt er, soms op verzoek van de welstand, besloten om de oorspronkelijke oud-Hollandse pannen na renovatie terug te plaatsen. De belasting van UV-straling op de folie doordat de pannen niet volledig sluiten kan er bij een reguliere folie voor zorgen dat deze eerder degradeert. Een zwarte UV bestendige folie is in zulke gevallen onmisbaar. Ook bij flauw hellende daken is het gebruik van een folie met hogere regenbelasting belangrijk en is gebruik van VAST-R nageldichtband onder de tengels noodzakelijk om de waterdichtheid te waarborgen.

Het vervangen van een dak kan een kostbare aangelegenheid zijn. Daarom adviseren wij graag vooraf bij de keuze voor de juiste folie zodat het dak en de isolatie langdurig beschermt zijn.

Toepasbare producten

Gevestigde

Merken

Meuwissen Gerritsen is de naam achter verschillende veelgevraagde A-merken. Naast onze eigen productlijnen Miofol®, Alkreflex®, Polytex®, TAFTEX® en VAST-R® zijn we exclusief distributeur van DuPont voor de producten AirGuard® en Tyvek®. Bekijk de uitgebreide mogelijkheden voor een duurzame constructie en optimaal werkende isolatie.
miofol
alkreflex
alkreflex
alkreflex
alkreflex
alkreflex
Dakisolatie

Wij leveren

Wat jij nodig hebt

Meuwissen Gerritsen streeft naar een compleet leveringsconcept van basisproducten, specials en accessoires om onze wederverkopers en de vakmensen die met onze producten werken maximaal te ondersteunen. De vraag en behoefte op de bouw is continue onderhevig aan verandering. Ontbreekt er iets in ons leveringsprogramma neem dan contact met ons op.