MG biedt alle oplossingen voor

Dakisolatie

Nederland kent traditioneel gezien veel hellende daken. Een dak is één van de meest cruciale delen van een gebouw. Primair zorgt het voor bescherming tegen weersinvloeden maar het is ook het deel waar het grootste verlies van energie plaatsvindt. Een hellend dak kennen we in veel verschillende vormen. De helling van het dak, de keuze van de dakbedekking of het gebruik van zonnepanelen zijn allemaal factoren die meespelen bij de keuze voor de juiste materialen voor dakisolatie.

Voor een duurzame en gezonde dakconstructie

Tijdens de open bouwfase beschermen de bouwfolies van Meuwissen Gerritsen het gebouw tegen lekkage. Voor waterdichte dakfolie ben je dan ook bij ons aan het juiste adres. Wanneer de dakbedekking is aangebracht zal de folie fungeren als isolerende laag die het indringen van koude wind in het isolatiepakket tegen gaat. De folies die geschikt zijn voor toepassing op hellende daken zijn regendicht en dampopen. Zo kan vocht in de constructie naar buiten ademen en blijft zowel de constructie als de isolatie droog. De waterdichte dakfolie voorkomt dat er water naar binnen lekt wanneer damp tegen de onderzijde van de dakbedekking condenseert of wanneer regen en sneeuw door wind onder de pannen geblazen wordt.

Onze bouwfolies vormen daarmee een cruciaal onderdeel voor een duurzame en gezonde constructie. Bij de keuze voor de juiste folie zijn een aantal factoren van belang. In het geval van vlakke donkere pannen of zinken daken kan de temperatuur behoorlijk oplopen. Hierbij is het van belang dat er een folie wordt toegepast die bestand is tegen deze hoge temperaturen.

Ook wanneer gekozen wordt voor zonnepanelen is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de onderliggende folie niet vroegtijdig degradeert onder de panelen.
In het geval van monumentale panden wordt er, soms op verzoek van de welstand, besloten om de oorspronkelijke oud-Hollandse pannen na renovatie terug te plaatsen. De belasting van UV-straling op de folie doordat de pannen niet volledig sluiten kan er bij een reguliere folie voor zorgen dat deze eerder degradeert. Een zwarte UV bestendige folie is in zulke gevallen onmisbaar. Ook bij flauw hellende daken is het gebruik van een folie met hogere regenbelasting belangrijk en is gebruik van VAST-R nageldichtband onder de tengels noodzakelijk om de waterdichtheid te waarborgen.

Het vervangen van een dak kan een kostbare aangelegenheid zijn. Daarom adviseren wij graag vooraf bij de keuze voor de juiste folie zodat het dak en de isolatie langdurig beschermd zijn.

De juiste folie voor dakisolatie bij Meuwissen Gerritsen

Ben je op zoek naar een dakisolatie bouwfolie om tijdens de open fase je nieuwe dakconstructie te beschermen tegen lekkage en het gebouw zo goed als mogelijk te isoleren? Dan ben je bij Meuwissen Gerritsen aan het juiste adres. Sinds 1954 zijn wij grondlegger van onder andere dakfolie van uitsluitend A-merken. Naast onze producten bieden we alle informatie aan over hoe de technische bouwfolies het best gebruikt kunnen worden. Dit doen wij aan de hand van gedetailleerde productinformatie en instructievideo’s. Ook kun je via onze foliewijzer in slechts een minuut uitzoeken welke dak isolatiefolie het geschiktst is voor jouw toepassing. Lees daarom snel verder om meer te leren over dakisolatie folie of neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies.

Specialistisch advies

Als bedrijf focussen wij ons voornamelijk op het produceren en leveren van technische bouwfolies, waaronder dakfolie. Al decennialang zijn wij marktleider met inmiddels meer dan 1.100 verkooppunten. Wij bieden niet alleen technische bouwfolies aan van de allerhoogste kwaliteit, maar bieden bouwhandels ook complete verkoopondersteuning. Zo kun je via onze instructievideo’s stap voor stap leren hoe je bijvoorbeeld de folie voor isolatie op het dak op de best mogelijke manier kunt plaatsen. De informatie over dak folie is slechts ter aanvulling. Wanneer je namelijk specialistisch advies wilt over welke dakisolatie folie het geschikt is in een bepaalde situatie of hoe je deze moet plaatsen dan kun je altijd contact met ons opnemen. Als producent weten wij namelijk alles over dakisolatie folie en kunnen je daardoor bij de meest complexe vraagstukken helpen.

Nederlands grondlegger van technische bouwfolies

Sinds 1954 zijn wij Nederlands grondlegger van technische bouwfolies, waaronder dakfolie. We zijn een echt familiebedrijf met ondertussen de vierde generatie aan het roer. Door de jaren heen hebben we altijd ingezet op innovatie. In onze fabriek in Haarlem draait het om kwaliteit, ook wanneer het bijvoorbeeld gaat om dakisolatie folie. Vol trots dragen we sinds 2020 de naam Meuwissen Gerritsen waarbij de jarenlange historie tussen de familie Meuwissen en Gerritsen in onze identiteit verankerd is. Lees hier ons complete verhaal.

Technische bouwfolies van de beste kwaliteit

Meuwissen Gerritsen levert uitsluitend technische bouwfolies van de beste kwaliteit. Door deze werkwijze weet je ook als bouwmaterialenhandel zeker dat je jouw klanten de beste kwaliteit kunt leveren. Wij zijn bijvoorbeeld exclusief distributeur van de technische bouwfolies Airguard® en Tyvek®. Daarnaast beschikken we over een volledig eigen lijn van technische bouwfolies van de merken Miofol®, Alkreflex®, Polytex®, TAFTEX® en Vast-R®. Door dagelijks in contact te staan met onze klanten weten wij precies waar de wensen en behoeften liggen omtrent bijvoorbeeld dakfolie. Zo begrijpen wij waar de technische bouwfolies aan dienen te voldoen, zodat jij als aannemer, architect of vakman altijd de juiste producten hebt.

Check onze foliewijzer

Wil je precies weten welke folie je nodig hebt voor een bepaalde constructie zoals een dakisolatie of gevelisolatie? Bekijk dan onze foliewijzer. Binnen een minuut weet je precies welke dakisolatie folie je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een dampremmende folie of dampdichte folie nodig voor de binnenzijde van je constructie of zoek je juist een dampopen folie of dampdoorlatende folie voor je dakisolatie? Met onze foliewijzer kom je er binnen één minuut achter welke folie je het beste kunt gebruiken als dakisolatie folie. Kom je er met de foliewijzer niet uit? Wanneer je meer wilt weten over dak isolatie folie dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Gevestigde

Merken

Meuwissen Gerritsen is de naam achter verschillende veelgevraagde A-merken. Naast onze eigen productlijnen Miofol®, Alkreflex®, Polytex®, TAFTEX® en VAST-R® zijn we exclusief distributeur van DuPont voor de producten AirGuard® en Tyvek®. Bekijk de uitgebreide mogelijkheden voor een duurzame constructie en optimaal werkende isolatie.

miofol
alkreflex
alkreflex
alkreflex
alkreflex
alkreflex
Dakisolatie

Wij leveren

Wat jij nodig hebt

Meuwissen Gerritsen streeft naar een compleet leveringsconcept van basisproducten, specials en accessoires om onze wederverkopers en de vakmensen die met onze producten werken maximaal te ondersteunen. De vraag en behoefte op de bouw is continue onderhevig aan verandering. Ontbreekt er iets in ons leveringsprogramma neem dan contact met ons op.