VASTR®

VASTR® tapes als het luchtdicht langer vast moet blijven

10 keer vaster

VASTR® is de merknaam voor ons uitgebreide programma bevestiging- en luchtdichtingstapes. Maar liefst 10 varianten helpen je om onder alle omstandigheden je isolatiemateriaal en bouwfolie luchtdicht af te sluiten. De VASTR® tapes zijn ontwikkeld voor toepassing in de bouw met permanente kleefkracht. De lijmlaag en de lijmdrager hebben elastische eigenschappen, waardoor isolatiefolie, tape en constructie verbonden blijven als zij gaan werken door temperatuurverschillen. VASTR® tape wordt niet bros door veroudering: vast is vast.

Waarom luchtdicht afwerken?

Om te voldoen aan de hoge eisen voor energieprestatie van gebouwen is het van belang om luchtdicht te bouwen. Een wand of dak in een gebouw is een combinatie van een constructief deel en één of meerdere lagen isolatie, afgedekt met een afwerking. Wanneer deze niet goed is afgesloten, kan warme lucht en vocht door de constructie en dakisolatie of gevelisolatie trekken. Het is belangrijk dat overlappen, scheuren en aansluitingen deugdelijk zijn afgetapet met een tape van VASTR®. Wanneer dat niet het geval is kan er energieverlies en condensatie optreden waardoor de isolatiewaarde verminderd.

Voorkom schimmel en houtrot

Vocht in de isolatie en in de rest van de constructie veroorzaakt schimmel en houtrot. Hierdoor ontstaat een ongezond binnenklimaat. Dat gaat gelijkmatig, zodat het pas zichtbaar is als het te laat is en de herstelkosten hoog opgelopen zijn. Een goed afgewerkte constructie is op de juiste manier luchtdicht gemaakt, zodat damp maar één kant op kan: naar buiten. Kijk direct welke VASTR® tape jou helpt de klus te klaren.

Alle producten van VASTR®

VASTR

Wij leveren

Wat jij nodig hebt

Meuwissen Gerritsen streeft naar een compleet leveringsconcept van basisproducten, specials en accessoires om onze wederverkopers en de vakmensen die met onze producten werken maximaal te ondersteunen. De vraag en behoefte op de bouw is continue onderhevig aan verandering. Ontbreekt er iets in ons leveringsprogramma neem dan contact met ons op.