Luchtdichte tape

Om het effect van technische bouwfolies te optimaliseren is het essentieel om deze goed af te sluiten. Wanneer overlappingen en aansluitingen op bijvoorbeeld de wand, vloer of het dakraam niet goed gesloten worden ontstaat het risico van condensatie. De luchtdichtingstapes zijn uitvoering getest op al onze folies in combinatie met veelvoorkomende ondergronden. Gebruik daarom altijd de aanbevolen tape bij de verwerking van onze folies.

Op zoek naar de juiste folie?

Waarom is luchtdichtingstape belangrijk?

Luchtdichtingstapes zijn tapes die zorgen voor een gesloten gebouwschil. Het elimineren van ongewenste luchtstromen is de eerste winst wanneer het gaat om het verbeteren van de energieprestatie van een gebouw. Wanneer een gebouw duurzamer met zijn energie omgaat ligt het voor de hand dat men start met gevelisolatie of dakisolatie. Een constructie wordt dan voorzien van isolatiemateriaal om warmteverlies te verminderen. Er zit echter een verschil tussen de theoretische isolatiewaarde en de gerealiseerde isolatiewaarde. Isolatiemateriaal moet altijd op de juiste manier verwerkt worden in een constructie. Dat wil zeggen dat het eindresultaat van de totale constructie bepaald wordt door de verwerking ervan.

Kieren tussen isolatie en constructiedelen of onderbrekingen wanneer een gevel aansluit op bijvoorbeeld een dak zijn doorgaans details die goed afgesloten dienen te worden. Dat doe je aan de warme zijde met een dampremmende folie of dampdichte folie en aan de koude zijde met een damp-open (of dampdoorlatende) folie. Daarmee zijn de grote oppervlakken lucht en wind dicht gesloten waardoor de eerste slag op ongewenste luchtstromen te voorkomen is gezet.

Al onze luchtdichtingstapes op een rijtje

Luchtdingstapes van Meuwissen Gerritsen

Luchtdicht bouwen gaat verder dan enkel het toepassen van een isolatiefolie. Alle onderbrekingen of aansluiting zullen deugdelijk afgesloten moeten worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan overlappen van de folie, de aansluiting van de folie op een raamkozijn of een doorvoer van een ventilatiekanaal. Om luchtdicht bouwen effectief en eenvoudig te kunnen realiseren bevat het assortiment van Meuwissen Gerritsen een scala aan tapes die helpen bij het zorgvuldig sluiten van de gebouwschil aan zowel de warme als de koude zijde. Afhankelijk van de gewenste verwerking hebben onze tapes verschillende eigenschappen. Denk daarbij aan hechting op verschillende ondergronden maar ook toepasbaarheid in moeilijke te bereiken constructiedelen of verwerkingstemperatuur.

Heeft u een specifiek vraagstuk omtrent luchtdicht bouwen of wil je weten welke tape van Meuwissen Gerritsen het meest geschikt is voor jouw project laat het ons dan weten via info@mg-bouw.com.

hoe verwerk jij onze producten? Deel het met ons.
#MGBOUW Luchtdichte tape Luchtdichte tape Luchtdichte tape Luchtdichte tape
Luchtdichte tape Luchtdichte tape Luchtdichte tape Luchtdichte tape