Dampdoorlatende folie

Ben je op zoek naar een dampdoorlatende folie voor een renovatie of verbouwing? Deze folie, ook wel waterkerende dampdoorlatende folie genoemd, zorgt ervoor dat water buiten constructies blijft en tegelijkertijd vocht de mogelijkheid heeft om de constructie te verlaten. Wij begrijpen dat je voor je constructie enkel en alleen de beste kwaliteit dampdoorlatende waterkerende folie wilt gebruiken. Vandaar dat je bij ons aan het juiste adres bent als je op zoek bent naar een dampdoorlatende folie. Neem gerust contact op voor meer informatie of check welke folie voor isolatie je nodig hebt via onze foliewijzer.

Op zoek naar de juiste folie?

MEUWISSEN GERRITSEN: PRODUCENT VAN DAMPDOORLATENDE FOLIE SINDS 1954

Sinds 1954 focust Meuwissen Gerritsen, als familiebedrijf en grondlegger van technische bouwfolies, zich volledig op het produceren van technische bouwfolies van uitsluitend A-merken. Door de jaren heen zijn wij inmiddels marktleider geworden met maar liefst meer dan 1.100 verkooppunten. Naast dat wij hoogwaardige kwaliteit isolatiefolie aanbieden, plaatsen wij op onze website ook blogs en video’s over hoe je bijvoorbeeld een waterkerende dampdoorlatende folie het best kunt verwerken. Zowel in kwaliteit als in verkoopondersteuning maken wij het verschil.

WAT IS DAMPDOORLATENDE FOLIE?

Een waterkerende dampdoorlatende folie, ook wel dampopen folie genoemd, is folie die damp door de folie kan afvoeren. Onder damp verstaan we water of vocht in de vorm van gas. Dit is meestal niet met het blote oog zichtbaar, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een druppel water. Een waterkerende dampdoorlatende folie gebruik je aan de koude zijde van constructies en dan met name onder de dakpannen of achter de gevelbekleding. Voor de juiste waterkerende dampdoorlatende folie is het van groot belang dat je goed kijkt naar het type constructie. Gaat het bijvoorbeeld om een dak of gevel? En waar wordt de waterkerende dampdoorlatende folie op geplaatst? Wordt dit geplaatst op zachte isolatie of op een harde ondergrond? Wanneer je twijfelt over welke folie het meest geschikt is voor jouw constructie, neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag.

Al onze dampdoorlatende folies op een rijtje

Waar wordt dampdoorlatende folie gebuikt?

dampopen folie
damp open folie
dampopen folie

WAARVOOR DIENT DAMPDOORLATENDE FOLIE?

Een waterkerende dampdoorlatende folie dient voornamelijk voor het voorkomen van vocht in de constructie of isolatie. Het is namelijk van cruciaal belang om vocht welke van binnenuit de constructie is binnengedrongen zo goed mogelijk af te voeren. Om dit te bewerkstelligen gebruik je de dampdoorlatende waterkerende folie aan de koude zijde. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Doordat vocht door de dampdoorlatende waterkerende folie kan ontsnappen, kan het vocht onder de dakpannen of achter de gevelbekleding afgevoerd worden. Op deze manier blijft de functie van de isolatie en de constructie gewaarborgd. Via deze pagina over dampopen folie kun je meer leren over de werking van een dampdoorlatende waterkerende folie.

HOE PLAATS JE DAMPDOORLATENDE FOLIE?

Als je je afvraagt hoe je nu precies een dampdoorlatende waterkerende folie moet aanbrengen kun je altijd contact met ons opnemen. Wat je ook kunt doen als je een waterkerende dampdoorlatende folie wilt aanbrengen, is onze instructievideo’s goed bekijken. Hierin leggen we stapsgewijs uit hoe je een dampdoorlatende waterkerende folie het beste kunt aanbrengen.

IS DAMPDOORLATENDE FOLIE WATERDICHT?

Een dampdoorlatende waterkerende folie is in de meeste gevallen waterdicht. Het zorgt er namelijk voor water van buitenaf tegen wordt gehouden. Toch geeft de folie tegelijkertijd de mogelijkheid om vocht vanuit de constructie naar buiten toe af te voeren. De constructie is hierdoor goed beschermd tegen condensatie. Neem gerust contact met ons op indien je een vraag hebt over jouw constructie.

MEUWISSEN GERRITSEN: GRONDLEGGER VAN BOUWFOLIES

Meuwissen bestaat sinds 1954 als grondlegger van en marktleider in technische bouwfolies. We zijn gespecialiseerd in onder andere dampdoorlatende waterkerende folie, maar ook in dampremmende folie, dampopen folie, dampdichte folie en meer. De laatste jaren is er een mix ontstaan tussen de innovatiekracht van Gerritsen en de rol van Meuwissen als marktleider en gaan we verder als Meuwissen Gerritsen.

PRODUCENT VAN TECHNISCHE BOUWFOLIES

Naast dampdoorlatende waterkerende folie bieden wij vrijwel alle technische bouwfolies van A-merken aan die er zijn. Wanneer je de allerbeste kwaliteit folies wilt dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een eigen lijn technische bouwfolies en luchtdichtingstapes met de merken Miofol®, Alkreflex®, Polytex®, TAFTEX® en VastR®. Tevens zijn wij exclusief distributeur van de technische bouwfolies AirGuard® en Tyvek®. Naast dat wij al deze folies produceren delen we ook graag onze kennis. Wij staan dagelijks in contact met bouwmaterialen zaken en hun klanten. Hierdoor weten wij wat iemand als aannemer, architect of vakman nodig heeft om de technische bouwfolies op de best mogelijke manier te plaatsen.

KENNISBANK

Op onze website vind je een verscheidenheid aan artikelen en instructievideo’s voor het gebruik van technische bouwfolies. Toch kan het zo zijn dat je na het bekijken van bijvoorbeeld de video’s er nog niet helemaal uitkomt. Neem in dit geval gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

MAAK GEBRUIK VAN ONZE FOLIEWIJZER

Wil je zeker weten of een waterkerende dampdoorlatende folie het beste is voor jouw dakisolatie of gevelisolatie? Of ben je op zoek naar een dampdichte folie of dampremmende folie? Maak dan gebruik van onze foliewijzer. Binnen 1 minuut weet je exact welke folie je het best toe kan passen. Wij hebben deze foliewijzer kunnen ontwikkelen doordat wij door de jaren heen elke situatie al wel eens zijn tegengekomen. Hierdoor weten wij in de meeste gevallen precies wat voor een bepaald type constructie nodig is. En kom je er na het doorlopen van de foliewijzer toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op en we adviseren je graag welke folie je nodig hebt.

NEEM CONTACT OP VOOR ADVIES

Je kunt met al je vragen altijd en gerust contact met ons opnemen. Persoonlijk contact staat namelijk hoog bij ons in het vaandel. Op deze manier kunnen wij je het beste helpen. Wij willen niet alleen jouw leverancier zijn in technische bouwfolies, maar ook de partij waar je altijd met al je vragen terecht kunt. Wij horen graag van je!

hoe verwerk jij onze producten? Deel het met ons.
#MGBOUW Dampdoorlatende folie Dampdoorlatende folie Dampdoorlatende folie Dampdoorlatende folie