Tyvek®

Extreem dampopen en waterdicht

High Density Polyetheen (HDPE)

Tyvek® van DuPont™ is gemaakt van synthetisch materiaal dat bestaat uit vezels van HDPE. Dat levert een isolatiefolie op die niet scheurt, extreem dampopen en waterdicht is. Het is bestand tegen ruwe verwerking en hoge temperaturen. Dat maakt de verwerking ongekend efficiënt.

Bestendig voor lange tijd

Via de materiaalstructuur laat Tyvek® waterdamp ontsnappen zodat de constructie kan ademen, terwijl het water tegenhoudt. Dit is te danken aan de unieke samenstelling die uit miljoenen met elkaar verbonden microvezels bestaat. Tyvek® is zes tot acht keer dikker dan de werkbare laag in spinvliesfolies voor dakisolatie. Dit maakt het duurzamer en langer bestand tegen weer en wind.

UV-bestendig en waterdicht

De meeste onderlagen in bouwfolies zijn gemaakt van polypropyleen (PP) en niet van polyethyleen (PE). Deze zijn daardoor gevoeliger voor UV, waardoor het materiaal sneller degradeert dan Tyvek® dat gemaakt is van 100% UV- en warmtebestendig PE. De hogere waterdichtheid van Tyvek® zorgt voor langere bescherming van constructie en isolatiemateriaal.

Exclusief via Meuwissen Gerritsen

Door onze hoge kwaliteitsstandaard en de uitstekende aanvulling op onze productlijn folies is Meuwissen Gerritsen exclusief distributeur van Tyvek® in de Benelux. Kijk snel voor welke toepassingen er specifieke varianten beschikbaar zijn.

Alle producten van Tyvek®

Tyvek

Wij leveren

Wat jij nodig hebt

Meuwissen Gerritsen streeft naar een compleet leveringsconcept van basisproducten, specials en accessoires om onze wederverkopers en de vakmensen die met onze producten werken maximaal te ondersteunen. De vraag en behoefte op de bouw is continue onderhevig aan verandering. Ontbreekt er iets in ons leveringsprogramma neem dan contact met ons op.