Taftex®

technische bouwfolies

6 varianten voor de meest voorkomende klussen

TAFTEX® is het merk achter 6 veelzijdige bouwfolies waarmee vrijwel al het werk gedaan kan worden. Ontwikkeld op basis van een specifieke vraag uit de markt en verkrijgbaar bij zo’n 100 professionele vakhandels. Sinds de introductie in 2015 is TAFTEX® voor een eigen groep gebruikers uitgegroeid tot een favoriet om constructies tegen damp en vocht te beschermen.

Dampremmend, ademend en waterkerend

Om de constructie optimaal te beschermen moet de dampremmende folie altijd aan de binnenzijde van de constructie geplaatst worden en een ademende of dampopen laag aan de buitenzijde van de isolatie. TAFTEX® dampremmende en dampdichte bouwfolies zorgen ervoor dat er geen vocht van binnen in de isolatie kan komen. De waterdichte en damp-open folies van TAFTEX® zorgen ervoor dat vocht dat onverhoopt toch in de isolatie terecht is gekomen, snel naar buiten afgevoerd wordt. De waterkerende folie houdt het vocht buiten. Als een tweede regenjas beschermt TAFTEX® de constructie tegen stuifsneeuw en regenwater, jaar in jaar uit.

Altijd de juiste folie

Het TAFTEX® assortiment biedt voor elke constructie een oplossing. Standaard wordt aan de warme binnenzijde de TAFTEX® IN-100 toegepast. Dit is een robuuste dampremmende isolatiefolie die in de meeste gevallen volstaat. Bij een meer vochtige ruimte zoals een badkamer of een sauna is de IN-150 de ideale dampremmer. Aan de koude buitenzijde van de isolatie is een waterdichte, dampdoorlatende folie essentieel waarbij de TAFTEX® EX-130 of EX-150 het meest geschikt zijn.

In het geval van een gedeeltelijk open gevel of wanneer dakpannen niet volledig sluitend zijn is het belangrijk dat de folie ook UV bestendig is. Speciaal voor deze gevallen is de TAFTEX® EX-210 ontwikkeld welke bestand is tegen UV-belasting. Kortom, met de 6 topkwaliteit varianten van TAFTEX® beschik je altijd over de juiste folie voor dakisolatie of gevelisolatie.

Robuust Nederlands product

TAFTEX® is een veelzijdige productlijn die door Meuwissen Gerritsen ontwikkeld is en volgens hoge kwaliteitsnormen geproduceerd wordt. Dat ondersteunen wij met een toegankelijke klantenservice. Via onze servicelijn kun je rechtstreeks contact opnemen voor advies en toelichting.

Alle producten van Taftex®

Taftex

Wij leveren

Wat jij nodig hebt

Meuwissen Gerritsen streeft naar een compleet leveringsconcept van basisproducten, specials en accessoires om onze wederverkopers en de vakmensen die met onze producten werken maximaal te ondersteunen. De vraag en behoefte op de bouw is continue onderhevig aan verandering. Ontbreekt er iets in ons leveringsprogramma neem dan contact met ons op.