IN DE MEDIA

MG & Bouwmaat: partners in advies

Een vaste waarde in de schappen

Ze zijn een begrip, de ‘blauwe’ en ‘rode’ bouwfolies van Meuwissen Gerritsen. Geproduceerd in Nederland en een vaste waarde in de schappen van Bouwmaat. Met deze folies heb je een hoogwaardig materiaal voor duurzame bescherming tegen vocht en condens en voor de thermische isolatie van daken en gevels te pakken.

Dat weet ook Wouter Grundel van Grundel Bouw. Sinds de start van zijn eigen bedrijf in 2018 kiest hij steevast voor Meuwissen Gerritsen. We bezoeken Wouter op een mooie klus in Haarlem waar hij de folies toepast. Taco Stekelenburg, sales manager bij Meuwissen Gerritsen en Raymond Hartevelt, manager verkoop en vestiging van Bouwmaat Hoofddorp zijn daar ook. De mannen gaan onder andere in op de prettige samenwerking.

Het project in Haarlem is in volle gang als we afspreken. Een dakopbouw voorziet het pand van ‘een enorme bak ruimte’. Op de bovenste etage worden een grote slaapkamer, een wat kleinere slaapkamer en een badkamer gecreëerd. Wouter: “Het is één van de zeven mooie projecten die we op dit moment hebben lopen. Aan de achterkant komt een hele grote pui van 3,45 meter hoog bij bijna 3,5 meter breed met openslaande deuren naar binnen (Frans balkon). We gaan ook nog een lichtstraat en groot dakraam van VELUX plaatsen. Gedurende het project is daarnaast besloten om de elektra en de aanwezige isolatie helemaal conform de huidige eisen aan te brengen. Het zijn dit soort renovatieprojecten waar we goed in zijn. We doorliepen het hele vergunningsproject voor de klant en helpen bij het verkrijgen van subsidies waar mogelijk. Hier gaat mijn hart echt sneller van kloppen.”

Aanhaken bij projecten
Zowel Raymond als Taco zijn regelmatig op een klus te vinden. Raymond: “Een groot deel van mijn werk bestaat uit het bezoeken van de projecten zoals deze van Wouter. We denken graag mee in materiaalbehoefte: wat ga je precies bouwen, wat heb je nodig? Op basis van bijvoorbeeld de tekeningen kom je dan soms tot hele specifieke vraagstukken. Daar werken we dan vaak samen met Meuwissen Gerritsen en schakelen hun hulp in. Vraagt een situatie onverhoopt om een product dat we niet in de schappen hebben? Ook dan kunnen we samen snel schakelen en zorgen we ervoor dat de juiste producten op tijd op de klus zijn. Ik zeg altijd: we hebben 12.000 artikelen op voorraad en 100.000 bestelbaar. Dat is echt onze kracht. Bovendien blijven we bij het hele project betrokken.” Op het einde van een klus komt Raymond dan ook altijd nog graag even kijken en maakt hij een foto. “Die wordt steevast gedeeld met het team: kijk eens, dit hebben we toch weer mooi met z’n allen voor elkaar gekregen!”

MG & Bouwmaat: partners in advies

Doorvragen voor ultiem advies
Meuwissen Gerritsen en Bouwmaat vullen elkaar regelmatig aan. Taco gaat hier verder op in: “Is er een vraagstuk waar onze hulp bij nodig is, dan gaan wij kijken op de klus.

Ik vraag dan altijd graag door: waar ga je de folie gebruiken en hoe ziet je systeem eruit? Heb je een platdaksituatie, bijvoorbeeld bij een aanbouw, met een dak van bitumen of EPDM en isolatie vanaf de onderkant met minerale wol? De constructie kan zijn vocht via de bovenkant niet kwijt. Je moet dan voor een zelfregulerende folie zoals onze Miofol® Active gaan.”

Taco probeert ook vooruit te kijken met de vakman. “Komen er bijvoorbeeld later nog zonnepanelen op het dak, dan kies je een folie die past bij de hogere temperaturen die daarbij kunnen ontstaan. Polytex® Pro is een waterkerend en extreem damp-open, maar ook zeer temperatuurbestendige folie die hier bij past. Maar ik geef bovendien steeds vaker advies over het daadwerkelijk goed aftapen van de overlappen of aansluitingen van de folies, omdat het nog belangrijker wordt om de isolatiewaardes die fabrikanten aangeven, daadwerkelijk te halen.

Een oplossing voor elke situatie
Met een groot arsenaal aan mogelijkheden en de merken Miofol®, Alkreflex®, Polytex®, Tyvek® en VAST-R® voor bevestiging- en luchtdichtingstapes hebben Meuwissen Gerritsen en Bouwmaat voor elke situatie een oplossing voorhanden. Een herkenbaar, en bij veel vakmannen ook bekend, ezelsbruggetje is dat de bouwfolies met een rode opdruk aan de warme kant van je isolatiepakket komen en dat blauw voor de koude kant is. Op het project in Haarlem valt direct de tijdelijke beglazingsoplossing op, die het project waterdicht houdt tot de pui wordt geleverd. Als eindoplossing is aan de buitenkant gekozen voor de Polytex® Pro en binnen wordt de Miofol® 125S toegepast. Wouter: “Ik kies altijd voor Meuwissen Gerritsen. We kennen de producten, weten hoe we ze toe moeten passen en ze passen perfect bij het behalen van de steeds strengere bouweisen. Ongeveer de hele dakopbouw staat nu in de blauwe Polytex® Pro. Die is damp-open maar wel waterdicht aan de buitenkant. De folie zorgt er ook voor dat we tijdens slecht weer snel waterdicht door kunnen bouwen, erg prettig natuurlijk. Als straks de loodgieter en de elektricien klaar zijn, plaatsen we de rode Miofol® 125S, een gewapende dampremmende folie.”

MG & Bouwmaat: partners in advies

Driehoek voor een perfect project
De driehoek tussen Grundel Bouw, Bouwmaat en Meuwissen Gerritsen zorgt ervoor dat projecten nog beter verlopen. Raymond: “We zijn altijd bereikbaar, ook voor de meest simpele dingen. Komt de klant een rolletje isolatiefolie tekort? Regelen we. De lijnen zijn kort, dat is ideaal.” Taco: “Bouwmaat streeft ernaar om vakmannen zo goed en eenvoudig mogelijk hun werk te laten doen. Het is mooi dat we daar waar nodig kunnen ondersteunen, die wisselwerking is echt heel prettig.” Wouter onderstreept de ondersteuning van de mannen. “Raymond en ik hebben elkaars nummer. Soms app ik ’s avonds nog een vraag, dan krijg ik altijd snel antwoord. Het is prettig om af en toe ruggespraak te hebben en te weten dat je leveranciers feitelijk partners zijn. Ik weet dat ik altijd bij Bouwmaat en Meuwissen Gerritsen terecht kan voor advies. Zo hoef ik niet elke keer zelf het wiel helemaal opnieuw uit te vinden.”

Specialist in bouwfolies
Meuwissen Gerritsen is specialist in de ontwikkeling en productie van technische bouwfolies. Al decennialang levert het bedrijf via bouwmaterialenhandelaren in de Benelux een breed assortiment voor woningbouw, renovatie en utiliteitsbouw. Naast de eigen productlijnen Miofol®, Alkreflex®, Polytex®, VAST-R® en TAFTEX®, is het bedrijf exclusief distributeur van DuPont voor de producten AirGuard® en Tyvek®.

Bekijk alle projectadviezen
MG & Bouwmaat: partners in advies

Wij leveren

Wat jij nodig hebt

Meuwissen Gerritsen streeft naar een compleet leveringsconcept van basisproducten, specials en accessoires om onze wederverkopers en de vakmensen die met onze producten werken maximaal te ondersteunen. De vraag en behoefte op de bouw is continue onderhevig aan verandering. Ontbreekt er iets in ons leveringsprogramma neem dan contact met ons op.