HOW IT’S DONE

Voorkomen van perforatie

Zo voorkom je perforatie

De functionaliteit en effectiviteit van de MG folies valt of staat met een goede verwerking. Het op de juiste manier sluiten van overlappen en perforaties is hiervan een belangrijk onderdeel. De praktijk leert dat er met regelmaat verwarring ontstaat over het juist afsluiten van aangebrachte tengels of constructiedelen. De VAST-R® Butyl tape van MG is dé oplossing om lekkage van lucht of vocht door perforatie van schroeven te voorkomen.

Wanneer een folie op de juiste manier is aangebracht en lucht- en winddicht afgesloten dan functioneert deze optimaal en is de levensduur van de constructie gewaarborgd. Echter wanneer na het aanbrengen van de folie later een tengel door middel van schroeven wordt gemonteerd kan dit zorgen voor perforatie wat ongewenste luchtstromen of lekkage tot gevolg kan hebben. Een perforatie in de folie kan namelijk aan de koude zijde zorgen voor lekkage van water en aan de warme zijde leiden tot ongewenst energieverlies of condensatie. Door condensatie kan de constructie rotten en de effectiviteit van de isolatie verminderen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de levensduur en het binnenklimaat van het gebouw negatief wordt beïnvloed.

De VAST-R® Butyl Tape
Om te voorkomen dat de schroeven door de tengel de folie perforeren, adviseren wij om de tengel eerst te voorzien van VAST-R® Butyl tape bij zowel tengels in een geventileerde gevel als bij een wandafwerking. De VAST-R® Butyl tape is een dubbelzijdige tape die de doorboring van een schroef volledig wind-, water-, en luchtdicht afsluit. Op deze manier weet je ten alle tijden zeker dat een schroef door de tengel en de folie geen onnodige schade veroorzaakt.

How it’s done; voorkomen van perforatieDe verwerking
De VAST-R® Butyl tape aanbrengen op het midden van de achterzijde van de tengel. Druk de tape stevig aan zodat deze overal een goede verbinding heeft met de tengel. Verwijder de releaselaag en breng de tengel vervolgens op de gewenste plek aan en schroef de tengel vast. De elastische kern van butyl vormt zich naar oneven ondergronden. De schroef zal door de tengel, de VAST-R® Butyl tape en de folie in het achterliggende hout vastdraaien. De VAST-R® Butyl tape zal rond de schroef volledig sluiten waardoor perforatie voorkomen wordt. Oftewel, voor een gewaarborgde sluiting van de schroefgat verbinding is de VAST-R® Butyl tape ideaal en onmisbaar voor iedere klus in gevel werken of luchtdicht bouwen.

Specialist in bouwfolies
Meuwissen Gerritsen is specialist in de ontwikkeling en productie van technische bouwfolies. Al decennialang levert het bedrijf via bouwmaterialenhandelaren in de Benelux een breed assortiment voor woningbouw, renovatie en utiliteitsbouw. Naast de eigen productlijnen Miofol®, Alkreflex®, Polytex®, VAST-R® en TAFTEX®, is het bedrijf exclusief distributeur van DuPont voor de producten AirGuard® en Tyvek®.

Veel succes met de verwerking!

Bekijk alle projectadviezen
Toepasbare producten
[dgpc_product_carousel type=”product_category” include_categories=”133″ posts_number=”-1″ arrow_nav=”on” equal_height=”on” _builder_version=”4.6.1″ locked=”off”][/dgpc_product_carousel]
How it’s done; voorkomen van perforatie

Wij leveren

Wat jij nodig hebt

Meuwissen Gerritsen streeft naar een compleet leveringsconcept van basisproducten, specials en accessoires om onze wederverkopers en de vakmensen die met onze producten werken maximaal te ondersteunen. De vraag en behoefte op de bouw is continue onderhevig aan verandering. Ontbreekt er iets in ons leveringsprogramma neem dan contact met ons op.