Koude isolatiezijde
Dampopen folie

Miotex®

Miotex is een waterdicht damp-open membraan, samengesteld uit twee lagen polypropyleen met daartussen de functionele micro poreuze film. Miotex beschermt de constructie en zorgt voor een optimale luchtdichte isolatie.

Lees meer over Polytex
Lees meer over Miofol
Lees meer over Alkreflex
Lees meer over VASTR
Lees meer over Tyvek
Lees meer over Taftex
Dampopen folie

Miotex®

Miotex is een waterdicht damp-open membraan, samengesteld uit twee lagen polypropyleen met daartussen de functionele micro poreuze film. Miotex beschermt de constructie en zorgt voor een optimale luchtdichte isolatie.

1,50 x 25 m Artikelnr. 8211215026
1,50 x 50 m Artikelnr. 8211215002
3,00 x 50 m Artikelnr. 8212030000

Toepassingen

Miotex wordt als waterdichte, damp-open laag aan de koude zijde van dak– en gevelconstructies in nieuwbouw en renovatie toegepast. Miotex kan in daken en gevels zowel direct op harde als op zachte ondergronden worden toegepast.

Verwerking

Miotex dakpansgewijs aanbrengen waarbij horizontale overlappen minimaal 150 mm dienen te zijn. Nieten en overlap naden afplakken met VAST-R Spinvlies tape. Miotex wordt met behulp van RVS nieten op de constructie aangebracht waarna de (stof)tengels over de nieten geplaatst worden. Onder de (stof)tengel dient VAST-R Nageldichtband aangebracht te worden om de waterdichtheid van schroefgatverbinding te kunnen garanderen. Miotex altijd leesbaar vanaf de buitenzijde aanbrengen. Bij toepassing in combinatie met gevelbeplating wordt een knellat over de nieten op de stijl aangebracht. Ter plaatse van een hoek dient het membraan omgezet te worden tot de eerst volgende stijl, waar deze met nieten en eventuele knellat bevestigd wordt. Voor optimale waterkering en levensduur dient er VAST-R® Butyl tape onder de tengel aangebracht te worden.

Voordelen

Water- en regendicht

Damp-open

Winddicht

Dak en gevel

Eenvoudig te verwerken

Specificaties

Gewicht 125 gr / m²

Brandklasse F

Waterdichtheid W1

Relatieve vochtweerstand Sd 0,05 m

Treksterkte initieel lengterichting 300 N / 50 mm

Treksterkte initieel dwarsrichting 200 N / 50 mm

Rek bij breuk lengterichting 70%

Rek bij breuk dwarsrichting 70%

Nagelscheurweerstand initieel lengte 160N

Nagelscheurweerstand initieel dwars 190N

Temperatuur bestendigheid -40°C/+80°C

Open verwerkingstijd 2 maanden

Hier vind je

Onze
Dealers

De folies van Meuwissen Gerritsen zijn bij alle gerenommeerde bouwmaterialenhandels in de Benelux te vinden. Vind hier het verkooppunt bij jou in de buurt!