IN DE MEDIA

Wethouder Berkhout bezoekt MG

Terug naar het thuishonk

Donderdag 14 oktober bezocht wethouder Robbert Berkhout samen met enkele collega’s het bedrijf Meuwissen Gerritsen. Meuwissen Gerritsen (MG Bouw) is als producent en distributeur marktleider in de Benelux voor technische bouwfolies. Oud-directeur Jan Gerritsen en huidig directeur Jaap Jan Gerritsen ontvingen de wethouder bij hun pand.

In het bedrijfspand, gelegen naast de Schoterbrug, worden de bouwfolies geproduceerd en opgeslagen voor distributie. Daarnaast bevindt ook het salesteam zich in het net gerenoveerde kantoor aan de Jacques Meuwissenweg.

Familiebedrijf
Het familiebedrijf is in 2020 gestart onder een nieuwe naam maar heeft sinds de oprichting in 1954 al een ruime historie in de bouw onder de naam ‘Meuwissen’. In de jaren ’90 werd Meuwissen overgenomen door Jan Gerritsen. Voor korte periode is het bedrijf Meuwissen eigendom geweest van het Finse bedrijf Walki. Het pand bleef wel altijd eigendom van de familie Gerritsen.

Huidig directeur Jaap Jan Gerritsen, zoon van Jan Gerritsen, besloot in 2016 om Meuwissen weer terug te kopen. Jaap Jan had inmiddels een bedrijf met eigen assortiment gelanceerd onder de naam Gerritsen Industrie. Sinds januari 2020 gaan Meuwissen en Gerritsen Industrie onder leiding van Jaap Jan Gerritsen verder als Meuwissen Gerritsen (MG Bouw). Dit jaar, 2021, verhuisde het familiebedrijf weer terug naar het thuishonk.

Inzet voor de Waarderpolder
Jan Gerritsen is jarenlang actief geweest voor de ontwikkeling van de Waarderpolder. Dat deed hij niet alleen als ondernemer, maar ook als penningmeester van de Stichting Parkmanagement Waarderpolder en als voorzitter van de Stichting Collectieve Beveiliging Waarderpolder. In 2019 werd Jan Gerritsen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke onderscheiding dankt hij aan zijn langdurige belangeloze inzet voor de veiligheid en de kwaliteit van de Waarderpolder.

Wethouder Berkhout bezoekt MG

Duurzame toekomst
Tijdens het bezoek werd onder andere gesproken over de geschiedenis van het bedrijf, het contact met het onderwijs, de productie en de ontwikkeling van bouwtechnische folies en de bijbehorende uitdagingen voor Meuwissen Gerritsen. Mede dankzij de energietransitie is het product van MG relevanter dan ooit en dat is te merken. Isolatiefolies zijn onmisbaar in het verduurzamen van bestaande woningen. Met de investering in onder andere nieuwe machines denkt Jaap Jan snel aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Meuwissen Gerritsen draagt zelf ook bij aan de energietransitie. De in-house technische dienst vervangt alle TL-verlichting door energiezuinige LED-verlichting en op het dak van het bedrijfspand liggen al geruime tijd zonnepanelen. Daarnaast gaat Meuwissen Gerritsen samen met het parkmanagement onderzoek doen naar de mogelijkheden om de overproductie van stroom ten goede te laten komen aan omliggende bedrijven.

Het bezoek werd wederom afgesloten met een rondleiding door het pand. Een mooi bezoek aan een prachtig Waarderpolderbedrijf!

Specialist in bouwfolies
Meuwissen Gerritsen is specialist in de ontwikkeling en productie van technische bouwfolies. Al decennialang levert het bedrijf via bouwmaterialenhandelaren in de Benelux een breed assortiment voor woningbouw, renovatie en utiliteitsbouw. Naast de eigen productlijnen Miofol®, Alkreflex®, Polytex®, VAST-R® en TAFTEX®, is het bedrijf exclusief distributeur van DuPont voor de producten AirGuard® en Tyvek®.

Bekijk alle projectadviezen
Wethouder Berkhout bezoekt MG

Wij leveren

Wat jij nodig hebt

Meuwissen Gerritsen streeft naar een compleet leveringsconcept van basisproducten, specials en accessoires om onze wederverkopers en de vakmensen die met onze producten werken maximaal te ondersteunen. De vraag en behoefte op de bouw is continue onderhevig aan verandering. Ontbreekt er iets in ons leveringsprogramma neem dan contact met ons op.